Napkollektoros rendszerek

Meleg vizet ingyen? Igen, a napkollektoros rendszerek segítségével a napenergiát hőenergiává alakíthatjuk, ami vízmelegítésre és fűtésre is alkalmas. Azonban mielőtt korlátlanul előállítható meleg vizet vizionálna, fel kell mérni az igényeket.

Napkollektoros rendszerek – minden csepp számít

Az ideális napkollektoros rendszer pont annyi meleg vizet állít elő, amennyire egy nap alatt szüksége lehet. Vagyis első körben át kell gondolni, hogy hány fő mire használja a meleg vizet. Fűtésre, tisztálkodásra, mosogatásra? Ha ez megvan, akkor jöhet a rendszer megtervezése.

Napkollektoros rendszerek – igényre szabva

Sík kollektor: rövid megtérülési idő és esztétikus megjelenés. Első sorban használati meleg víz ellátáshoz, fűtésrásegítéshez, esetleg medencefűtéshez javasolom.

Vákuum csöves napkollektor: már a gyengébb fényviszonyok mellett és hidegben is hatékonyan képes működni. Akár 95 fokos vizet is képes előállítani, ezért hasznos megoldás lehet az mezőgazdaság és az ipar számára is. Kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik.

Alapvetően érdemes a jobb minőséget választani,de ha fűtésrásegítést is szeretnénk, akkor mindenképp a legmagasabb hatásfokkal rendelkező rendszert érdemes választani. A rendszer

Jó tudni: A nap kollektoros rendszerek teljesítménye a nagyban függ a nap kollektorok számától és a melegvíz tárolók nagyságától.

Nem tudja, hogy melyik napkollektoros rendszert válassza?

A Kozma Fűtés és Víz Technika segít a döntés meghozatalában! Ha úgy érzi, hogy nem szeretne több meleg víz díjat fizetni, vagy eleve megújuló energiaforrásokban gondolkodik, akkor keressen minket

Vállalom a napkollektoros rendszerek megtervezését és telepítését, valamint ezek időközönkénti ellenőrzését is.