Központi porszívó

Szeretné megkönnyíteni a házimunkát? Elege van a porszívók emeletek közti cipeléséből? Miután kiürített a porzsákot, akár elölről is kezdhetné a porszívózást?

Van megoldás! Ha épp családi házat épített és szeretné megkönnyíteni a takarítást, a központi porszívó ideális megoldás.

A központi porszívó rendszereket egyre gyakrabban alkalmazzák a tervezők az új épületek tervezésénél. Ez egy nagyon kényelmes és praktikus rendszer, amit nagyon szeretnek az ingatlanok használói, de nem utolsó sorban a háziasszonyok.

Központi porszívó – kényelem és praktikum

Jó tudni: a rendszer kiépítését minden esetben érdemes leegyeztetni a víz-gáz- és fűtésszerelő szakemberrel, ugyanis a központi porszívó csőhálózata ugyan abban a rétegben van, mint az előbb említett csövek is.

A Kozma Fűtés és Víz Technika a víz-gáz- és fűtés hálózatok kivitelezése mellett vállalja a központi porszívó rendszerének a kialakítását is. Teljes körű kivitelezőként pedig garantáljuk hogy a lehető leghatékonyabb hálózatot alakítom ki.

Tudta? A központi porszívó esetében nem a gravitáció üríti ki a cső tartalmát. Fontos, hogy csővezetékekben minél kevesebb kanyar kerüljön kialakításra. Sok kanyar esetében nagyobb teljesítményű porszívóra lesz majd szükség.

Amit még a központi porszívó telepítéséről tudni érdemes:

A rendszert még a vízzáró szigetelés és ha lesz, akkor a padlófűtés leterítése előtt kell kialakítani.

A fali csőhálózatok kialakíthatóak a vakolás előtt és után is. Természetesen mindegyik módszernek megvan a maga előnye és a hátránya is.

Vakolás előtti kialakítás:

Előnye: még minden vezeték látható, így kisebb a sérülés esélye, a vakolat helyreállításának a költsége megspórolható.

Hátránya: a központi porszívó csővezetékei a vakolás során megsérülhetnek. Egy kis hajszálrepedés a későbbiekben a kár teljes rendszer használhatatlanságát okozhatja.

Vakolás utáni kialakítás:

Előnye: a központi porszívó csővezetékének a sérülése a minimálisra csökken.

Hátránya: az összes többi vezeték már nem látható, így azokat sérülésének az esélye megnő. Helyre kell állítani a vakolatot.

Központi porszívó telepítése garanciával!

Új családi házak kivitelezésekor a víz-gáz- és fűtés hálózatok kivitelezése mellé kérje a praktikus központi porszívó rendszer kivitelezését is.