Hőszivattyú szerelés

Kiválóan hatékony és kimagaslóan energiatakarékos megoldás a hőszivattyús fűtési- és hűtési rendszer, mely a közvetlen környezetünkben fellelhető energiák hasznosítását teszi lehetővé. Az energia java tehát egy ingyenes és kimeríthetetlen forrásból jön, ami manapság nem egy elhanyagolható szempont. Épp ezért nyugatabbra már rengeteg újonnan épülő ház csak a hőszivattyús megoldásokat alkalmazza.

Maga a technológia könnyen kezelhető és egyszerűen karbantartható, valamint gyors megtérülési idővel rendelkezik. Még a magasabb költségen telepített hőszivattyús rendszerek is pár év alatt visszahozzák a befektetett összeget.

Hőszivattyú szerelés – tegyünk együtt a jövőért!

A jövőért, amiben nincs, vagy alig van rezsi költség és amiben a környezeti terhelést is drasztikusan sikerült csökkenteni.

Hőszivattyú szerelés – megoldások mindenkinek

Extra komfortra vágyik? Vagy épp a költséghatékony megoldást keresi?

Levegő-víz hőszivattyú: A levegő-víz hőszivattyúk szinte bárhová telepíthetőek, ezért ez a legelterjedtebb hő szivattyú fajta. Könnyen integrálható a már meglévő fűtési rendszerbe és bel- és kültéri típusok is egyaránt elérhetőek. Telepítése egyszerű és olcsó.

Víz-víz hőszivattyú: ez rendelkezik a legmagasabb hatásfokkal. Több hőenergiát képes előállítani ugyan annyi villamos energiából, mint a más típusú hőszivattyúk. Ez leginkább a talajvíz magas hőmérsékletének köszönhető. Előnye azonban egyben a hátránya is, egy ilyen rendszerhez két darab kutat kell fúrni, a kettő közt minimum 15 méteres távolságot tartva. Tehát ez a hőszivattyú igencsak helyigényes.

Föld-víz hőszivattyú: ez a rendszer a talaj felső rétegének a hőjét hasznosítja. Ez történhet föld kollektorral vagy talajszondával is. A föld kollektor esetében egy kiterjedt csőhálózatot kell 1,2-1,5 méteres mélységben kialakítani, a szonda esetében pedig 60-100 méter mély lyukakba kerülnek a csövek.

Nem tudja eldönteni, hogy milyen típusú hőszivattyút érdemes választani?

Kérje  segítségem,  az optimális hőszivattyú kiválasztásához :

  • az ingyenes igényfelmérést,
  •  tervezést,
  • valamint a kivitelezést és beüzemelést,
  • és szükséges esetén a karbantartást ,
  •  hőszivattyú szerelést.

Éljen hát Ön is a gazdaságos és környezetbarát hűtés és fűtés lehetőségével, és többé nem kell aggódnia a szénmonoxid miatt!