Faelgázosítás

Értékes fűtésenergia fából – ezt már Ükapáink is kincsnek tartották.

A fa, mint honos CO2 semleges és állandóan megújuló energiahordozó ma időszerűbb, mint bármikor. Energiahasznosítás szempontjából pedig gazdaságosabb, mint valaha….

Faelgázosítás – hogyan működik?

Először szárítás és a fűtőanyagokból a nedvesség kipárlása következik be. Keverednek a felszabadult gázok a ventilátor által felmelegített szekunder levegővel, ezáltal éghető, keverék gáz keletkezik. A kazán égetőkamrájában elégeti a gázt és az égéstermék a cserélő csövön át távozik.

A faelgázosítás előnyei:

A rendszer a tökéletesebb égés érdekében a fagázok égéshőjét is felhasználja. Ezzel a technikával ugyan azon eredményhez jóval kevesebb faanyag szükséges, mint a hagyományos fatüzelésű kazánok esetében. Az égés így 4-6 órán is fenntartható, melynek végeredménye:

  • a stabil hőmérséklet,
  • a minimális hamu
  • és a gyors és egyszerű tisztíthatóság.

Faelgázosító kazánok működési elve, jellemzőik:

Modern fűtőberendezés, mely a haladó fejlődés és kiteljesedés eredménye. Időről időre a berendezések alapvető követelménye, hogy csekély költséggel mindig egyre melegebbet produkáljanak és a környezetet ne szennyezzék. Mi elmondhatjuk, hogy termékünk rendelkezik ezen tulajdonságokkal.

Faelgázosítás ATMOS kazánokkal – maximális meleg, zéró környezetszennyezés

Az elhamvasztás alapelvén különbözik a VIGAS kazán a már szokásos szilárd tüzelőanyaggal működő kazánoktól. A tüzelőanyag elégetése elgázosodással valósul meg. Az elgázosítás alapja a szerves anyagok elégetésénél a kazán zárt kamrájában, csökkentett nyomással gerjesztett levegő, melyet a kazán ventillátor produkál. Az elgázosítás folyamatában a fúvókából a tűzbeton meleget realizál. Az ATMOS kazánok más falegázosító rendszereket felülmúlva az akár 85 %-os hatásfokot is elérhetik.

Hatékony falegázosítás a Kozma Fűtés és Víz Technika kazánjaival.

Csökkentené a fűtés számláját? A mostani kazánja helyett hatékonyabb megoldásra vágyik? Unja már, hogy óránként kell a kazánra tenni?

Kérje ingyenes ajánlatunkat és felmérésünket. Vállaljuk a faelgázosító kazánok telepítését és szerelését, valamint azok időszakonkénti karbantartását is. ATMOS kazánjaink kérhetőek puffer tárolóval és melegvíztárolóval kombinálva is.